Stilleben

Jag och Victoria är klassens bloggansvariga och bloggar även på Dômens hemsida, där kan ni följa hela skolans arbete. Här hittar ni den!

Den här veckan har vi stillebenmåleri med gästläraren Christina Skårud. Vi målar två olika stilleben och byter målning vid lunch.
Stilleben 1
Stilleben 2
Emmo
Det minst sagt trånga klassrummet nu när alla trängs i mitten
Filippa
Text och bild Marcus Appelberg

Parafras

Arbetet med parafraserna fortsätter och det händer mycket spännande i klassrummet. Det är flera som jobbar skulpturalt vilket är kul.


Marcus

Kajsa

Victoria

Hilda

Anna Nicola

Emelie

Text Marcus Appelberg & Victoria Nilsson Peterzén
Bild Marcus Appelberg


Parafras

Hej igen!

Hela skolan har varit i Berlin en vecka och bilder på det kommer nog.

Vi har även haft ett bloggmöte och jag och Victoria har fått tillgång till skolans blogg där vi kommer fortsätta blogga. Jag tycker dock att denna bloggen ska hållas vid liv och det som är extra intressant kan jag eller hon föra över till skolbloggen. Så, alla i klassen - fortsätt blogga.

Denna vecka och nästa arbetar vi med parafraser på konstverk vi sett i Berlin! Mycket intressant börjar ta form i klassrummet och jag tror det blir två givande veckor!

Kajsa

Victoria

Hilda

Marcus


Text och bild Marcus Appelberg


ACTION POLLOCK // Marcus Appelberg & Anna Kjellerstedt

Under Jönköpings Kultur Dag och Natt den 2 oktober genomförde jag tillsammans med min gamla kurskamrat Anna Kjellerstedt (som inte går på Dômen utan studerar Informatör på Linné) ett konstexperiment kallat Action Pollock. Idén föddes i våras när vi läste Konstvetenskap tillsammans och i juni bestämde vi att det var en bra idé och vi började leta bidrag och lokal. Vi har samarbetat med vår föreläsare Jeanette Gustafsson och hennes Byrå för Konst & Musik och fick 2000 kronor i bidrag från kommunen som gick till färg och duken skänktes av ABF. Lokalen var det som strulat mest då vi först fick en, blev flyttade till en annan och tillslut i fredags fick en gammal Vagnhall på Tändsticksområdet - samma område men annan lokal. Vi föll direkt, en perfekt lokal som bara står tom.
Vad var Action Pollock då? Vi bjöd in allmänheten att skvätta, droppa, ringla färg på en stor duk i Pollocks anda. Action stod för action painting och aktion som i det vi gjorde. Vi lockade hundratalet personer och det var många som målade och hade väldigt kul och vi arrangörer är väldigt nöjda med resultatet!
Vi har varit i kontakt med Landstinget, Smålands Musik och Teater och Kommunen men tyvärr inte hittat någon vägg att hänga denna målning på ännu. Vi hoppas inom en snar framtid att hitta ett ställe att åtminstone visa resultatet men vore glada om den kunde bli en offentlig utsmyckning. Det återstår att se!
En ruff och skitig lokal mötte oss. Perfekt tänkte vi...
...och dammsög upp det tre cm tjocka lagret damm.
Vi köpte färg, förberedde duken och donade från 12-19... Medarrangören Anna!
Kl 16 öppnade vi upp portarna och ett gäng Berlinare kom och satte de första dropparna på duken!
Folk droppade in och droppade. Duken fylldes allt mer...
Det var mycket folk stundtals!
Färger: svart, vit, gul, rosa, beige och orange
Text och bild Marcus Appelberg

RSS 2.0