ACTION POLLOCK // Marcus Appelberg & Anna Kjellerstedt

Under Jönköpings Kultur Dag och Natt den 2 oktober genomförde jag tillsammans med min gamla kurskamrat Anna Kjellerstedt (som inte går på Dômen utan studerar Informatör på Linné) ett konstexperiment kallat Action Pollock. Idén föddes i våras när vi läste Konstvetenskap tillsammans och i juni bestämde vi att det var en bra idé och vi började leta bidrag och lokal. Vi har samarbetat med vår föreläsare Jeanette Gustafsson och hennes Byrå för Konst & Musik och fick 2000 kronor i bidrag från kommunen som gick till färg och duken skänktes av ABF. Lokalen var det som strulat mest då vi först fick en, blev flyttade till en annan och tillslut i fredags fick en gammal Vagnhall på Tändsticksområdet - samma område men annan lokal. Vi föll direkt, en perfekt lokal som bara står tom.
Vad var Action Pollock då? Vi bjöd in allmänheten att skvätta, droppa, ringla färg på en stor duk i Pollocks anda. Action stod för action painting och aktion som i det vi gjorde. Vi lockade hundratalet personer och det var många som målade och hade väldigt kul och vi arrangörer är väldigt nöjda med resultatet!
Vi har varit i kontakt med Landstinget, Smålands Musik och Teater och Kommunen men tyvärr inte hittat någon vägg att hänga denna målning på ännu. Vi hoppas inom en snar framtid att hitta ett ställe att åtminstone visa resultatet men vore glada om den kunde bli en offentlig utsmyckning. Det återstår att se!
En ruff och skitig lokal mötte oss. Perfekt tänkte vi...
...och dammsög upp det tre cm tjocka lagret damm.
Vi köpte färg, förberedde duken och donade från 12-19... Medarrangören Anna!
Kl 16 öppnade vi upp portarna och ett gäng Berlinare kom och satte de första dropparna på duken!
Folk droppade in och droppade. Duken fylldes allt mer...
Det var mycket folk stundtals!
Färger: svart, vit, gul, rosa, beige och orange
Text och bild Marcus Appelberg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0